Theta Healing

Hírlevél

Látogató számláló

0
0
1
4
8
0
2

Fórum

Nincsenek témák!

Szavazás

Mi a Theta Healing®?

A ThetaHealing® egy olyan meditációs és vizualizációs technika, mely a fókuszált gondolatok, kérések és a théta agyhullám segítségével pozitív változásokat tud létrehozni test-szellem-lélek szinten.
Théta állapotban automatikusan kapcsolódunk a Forrás energiához / Teremtőhöz / Univerzumhoz - kinek-kinek hite és világnézete szerint. A módszer bárki számára elsajátítható és összeegyeztethető a legtöbb vallással, világnézettel.

A ThetaHealing® a világ 152 országában van jelen, alapítója Vianna Stibal. 

A technika hatékonyságának egyik titka, hogy könnyen, hatékonyan lehetővé teszi a kb. 90%-ban domináns tudatalattiban tárolt gátló hiedelmek, hitrendszerek cseréjét pozitív programokra. Ezáltal gyakorlatilag azonnali változást idéz elő a valóságodban.

A ThetaHealing® technika alkalmazása révén új szemszögből kezdjük látni önmagunkat, az életünket, valóságunkat, a minket érő hatásokat.
Megértjük, hogy már nem kell sodródnunk az életünkben, hanem reagálhatunk tudatosan, tanulva-fejlődve, önmagunkat megismerve. Végső soron pedig válhatunk saját életünk irányítójává, rendezőjévé.

 

 

Részletek Vianna Stibal: ThetaHealing@ c. könyvéből:

Az elnevezésről, théta agyhullámról:

„A gyógyulások théta-állapotban jönnek létre. … A théta a hipnózis során használt rendkívül mély ellazulás állapota. A thétában az agyhullámok a másodpercenkénti 4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak. … A théta agyhullámot tekinthetjük a tudatalattinak is, hiszen ezek irányítják az elménk tudatos és tudattalan tartalmai közötti területet. Ezek tartalmazzák az emlékeket és az érzékeléseket, és ezek felelnek a gondolkodásmódunkért, hiedelmeinkért és a viselkedésünkért. A théta agyhullámok teremtőek, ösztönzőek és spirituális érzékelés jellemzi őket. … A théta nagyon erőteljes állapot.

A tudósok felfedezték, hogy egyes agyhullámok (különösen az alfa, a théta és a théta-gamma állapotok) a következőkre képesek:

-          stresszoldás és a szorongás tartós és valódi csökkentése;

-          mély fizikai ellazulás és szellemi letisztultság elősegítése;

-          a szóbeli képességek és teljesítmény, valamint az IQ javítása;

-          a két agyfélteke összehangolása;

-          eleven és spontán mentális képalkotás és képzelet-gazdag, kreatív gondolkodás előidézése;

-          fájdalomcsillapítás, euforikus állapotok támogatása és az endorfin-felszabadulás serkentése.”

...

..

Hitrendszerekről, hitmunkáról:

„Általánosan elfogadottá kezd válni az a felfogás, amely szerint az érzéseknek, az érzelmeknek és a gondolatok erejének közvetlen hatása van a fizikai egészségre. … feltételezhetjük, hogy valamennyi érzelemnek, gondolatnak, elképzelésnek vagy hitnek neurokémiai következményei vannak…. A kulcs a testnek küldött üzenetek megváltoztatása, ehhez azonban a hitet kell megváltoztatni.

… a gyógyulás megtörténéséhez a kliensnek akarnia kell, hogy helyreálljon az egészsége, a gyógyítónak pedig hinnie kell abban, hogy ez lehetséges. Bár a Theta Healingben a Teremtő végzi a gyógyítást, a tanú te vagy. Ha a kliens nem akar meggyógyulni vagy nem hisz abban, hogy lehetséges a gyógyulás, a hitmunkával segítségére lehetsz.

A hitmunka közvetlen hozzáférést biztosít a tudatalatti világához, és annak az eszköze, hogy e téren változás történjen.

… A hitmunka felvértezi az embert azzal a képességgel, hogy eltávolítsa a számára ártalmas programokat és olyanokkal helyettesítse, amelyek a mindenség Teremtője szerint jótékonyak számukra.

 … A hitmunka alkalmazásával olyan életet teremthetsz magadnak, amilyet szeretnél, hiszen mi magunk teremtjük meg a valóságunkat, és valamennyien Istenhez kapcsolódunk. …korlátozóból támogatóvá alakíthatod korábbi hitrendszereidet, és vágyaidnak megfelelő életet teremthetsz.”

 ...

 

Pár kiegészítés a fentiekhez:

A Theta Healing nem helyettesíti az orvosi kezeléseket, beavatkozásokat!

A módszer alkalmazását bárki megtanulhatja, előképzettség nélkül.

A Theta Healing® nem vallás.

A módszer maximálisan tiszteletben tartja a kliens szabad akaratát és döntéseit.

Honlap készítés